ΜΠΑΡΑ

topp

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ    ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ,ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚ(1981)





Η κοινωνία μπορεί να αντικατοπτρίζεται εν μέρει μέσα από τα κόμματα, αλλά στα ζητήματα τα οποία αφορούσαν εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη του λαού με δημοψήφισμα. Όλες οι παραχωρήσεις κυριαρχίας που έγιναν στην ΕΟΚ έγιναν αρχικά με την υπόσχεση ότι «θα πνιγούμε στα λεφτά» και σήμερα με την απειλή ότι «δε θα έχουμε μία».
 Μονίμως οι πολιτικοί έβαζαν εκβιαστικά διλήμματα και αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Μονίμως αναγκαζόμαστε να παραχωρούμε όλο και περισσότερη εθνική κυριαρχία στην Ε.Ε.
όχι προσδοκώντας οφέλη, αλλά αποσοβώντας υποτιθέμενες καταστροφές.
 Οι πολιτικοί μας ψήφιζαν Μάαστριχτ, ψήφιζαν Λισσαβώνα, ψήφιζαν το καταστροφικό Δουβλίνο ΙΙ, ψήφιζαν την καταστροφική όπως αποδείχθηκε είσοδο της Ελλάδος στο Ευρώ και μόλις πήγαινε να ανοίξει μία σοβαρή συζήτηση για αυτές τις προτάσεις, αμέσως έπεφταν τα ευρωλιγούρια να πουν ότι «έτσι αμφισβητείται η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». Απλώς τώρα που υπάρχει η κρίση, αντί για το καρότο έχει μπει στη θέση του το μαστίγιο.
 Την ελεύθερη πάντως και άμεση επιλογή του λαού ουδέποτε επεδίωξαν όλα αυτά τα ευρωλιγούρια, αλλά πάντοτε τη φοβόντουσαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.