ΜΠΑΡΑ

topp

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ    ελαιογραφια. τρικογλιδης.Ι

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Στη γλίτσα του τσοπάνη


Οι …υψηλής παστερίωσης σωτήρες του έθνους, ακροβατούν ανάμεσα σ’ αυτό που ορκίστηκαν να κάνουν και σ’ εκείνο που τους έχουν τάξει τα συμφέροντα και τα αφεντικά τους. Θα κριθούν πολλά σ’ αυτή την ιστορία με το γάλα και, εμείς εδώ, στην κτηνοτροφική Αιτωλοακαρνανία πολύ περισσότερο, θα βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Και αλίμονο σε όποιον τολμήσει να δώσει μια και να αναποδογυρίσει την καρδάρα…

 Η συμφωνία με την τρόικα για το φρέσκο γάλα με διάρκεια ζωής… έντεκα ημερών αποτελεί έγκλημα κατά των κτηνοτρόφων. Το ξέρουν άπαντες, το καταλαβαίνουν. Να δούμε, λοιπόν, τι θα κάνουν οι 8 της Αιτωλοακαρνανίας. Ας έχουν υπ’ όψιν τους ότι σε περίπτωση που ψηφίσουν το έκτρωμα, …είναι να φεύγουν. Και για να θυμηθούμε τη ρύση ενός παλιού πολιτικού, ας σταματήσουν να ξύνονται στη γλίτσα του τσοπάνη και ας μιλήσουν επιτέλους.

 Μια φορά κι αυτοί να βάλουν ένα βέτο. Να πουν «ως εδώ». Το δίλλημα είναι ξεκάθαρο: Ή κάνουν το κορόιδο και ξεχνάνε τις βόλτες και τις περιοδείες στα χωριά μας ή αναλαμβάνουν την ευθύνη και σώζουν τουλάχιστον την υστεροφημία τους. Αν τους ενδιαφέρει… Αν όχι, οι κάτοικοι Αθηνών Αιτ/νάνες βουλευτές, καλά θα κάνουν να μείνουν στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο… Η κρίσιμη ψηφοφορία είναι, εκτός απροόπτου, την Πέμπτη και η κυβέρνηση έχει ήδη επιδοθεί σε έναν επικοινωνιακό μαραθώνιο, υπό το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αμφισβήτηση η συνοχή της, κατ” επέκταση να μην κινδυνεύσουν οι μεγάλες της επιτυχίες (!!!), για το ευτελές γάλα…

Τόσο ευτελές, που… εργάζονται για να πλημμυρίσει η Ελλάδα με ότι περισσεύει από τις βόρειες χώρες! Το υπουργείο υποστηρίζει ότι η λύση που προωθείται για το γάλα, αναμένεται να μειώσει το κόστος επιστροφών, να αλλάξει τις ώρες και τον τρόπο μεταφοράς, να συμβάλει στην ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων διανομής και να οδηγήσει γρήγορα σε ουσιαστική μείωση της τιμής του γάλακτος. Και αυτό το τελευταίο, που τόσο όμορφα ηχεί στα αυτιά εκατομμυρίων πολιτών που αδυνατούν, χάρη σε όλους αυτούς που μας οδήγησαν ως εδώ φυσικά, να αγοράσουν ένα μπουκάλι για τα παιδιά τους, είναι η μεγάλη παγίδα.

 Ναι, μπορεί να μειωθεί λίγο η τιμή στην αρχή, …αλλά στην αρχή! Εν τω μεταξύ, η Ελληνική κτηνοτροφία θα έχει πεθάνει. Και τότε να δείτε φτώχεια στην Αιτωλοακαρνανία, το ζωικό κεφάλαιο της οποίας είναι μεγαλύτερο απ” όσο ολόκληρης της Πελοποννήσου. Δεν έχει μείνει και τίποτε άλλο. Ας το καταστρέψουν, λοιπόν, κι αυτό… να τελειώνουμε!
πηγη
http://agrinioreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.